Περίληψη:
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των Σπουδών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Αποτελεί τη διπλωματική εργασία του σπουδαστή, Ελευθέριου – Ρωμανού Φίλκα - Παπαβασιλείου, του Αναστασίου, με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρα Νικόλαο Γιοβάνη. Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση του συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000:2005 (HACCP) για την ασφαλή διαχείριση των τροφίμων που παράγονται, από την εταιρεία επισιτισμού, Αφοι Κομπατσιάρη Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της στο 22ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στην Άσσηρο και πώς αυτό το πρότυπο εφαρμόζεται από αυτήν. Στόχος του συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού επιπέδου ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, με την εγκατάσταση και ανάπτυξη ενός προγράμματος διαχείρισης των προϊόντων σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας τους, η εντόπιση σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των κινδύνων, (φυσικών, μικροβιολογικών, χημικών), η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους με τη μέθοδο της Ανάλυσης Επικινδυνότητας, η εντόπιση των δυνητικών κινδύνων των πρώτων και βοηθητικών υλών, των ενδιάμεσων και των τελικών προϊόντων έως την προσφορά τους.