Περίληψη:
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας εφαρμογής του συστήματος Haccp καθώς και την εφαρμογή του νέου πρότυπου ISO 22000 σε μονάδα παραγωγής αλκοολούχων ποτών. Η παροχή ποιοτικών προϊόντων παίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των καταναλωτών-πελατών.Η εργασία περιλαμβάνεται από πέντε κεφάλαια. Πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αφορά το εισαγωγικό σημείωμα, ενώ το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρετε στην ιστορία του συστήματος Haccp. Στη συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των σταδίων παραγωγής κρασιού και τσίπουρου. Στο τέταρτο κεφάλαιο εστιάζετε σε θεωρίες γύρω από την ποιότητα, τον σχεδιασμό ποιότητας και το νέο πρότυπο ISO 22000.Επίσης, παρουσιάζετε και η στατιστική ανάλυση με γραφικές απεικονίσεις από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα. Τέλος, η εργασία κλείνει με τα συζήτηση αποτελεσμάτων και γενικά συμπεράσματα