Γαστρονομικός Τουρισμός Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: oι απόψεις και οι ενέργειες των φορέων τουρισμού

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Βράνα, Βασιλική
dc.contributor.author Σωτηρίου, Ελένη
dc.date.accessioned 2024-03-04T09:18:51Z
dc.date.available 2024-03-04T09:18:51Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/4528
dc.description.abstract Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μια από τις πιο εξελισσόμενες μορφές τουρισμού, ο οποίος συνεισφέρει σημαντικά τόσο στην τουριστική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη όλων των χωρών. Η σύγχρονη γαστρονομία σήμερα, φαίνεται ότι αναβαθμίζει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σ έναν προορισμό και για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον έχει στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τη διερεύνηση του ρόλου του γαστρονομικού τουρισμού στο σύγχρονο τουριστικό περιβάλλον της Ελλάδας. Ειδικότερα, εξετάζει τις στάσεις και τις απόψεις των φορέων τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Για τον σκοπό αυτό, διεξήχθη πρωτογενής έρευνα με τη χρήση ημιδομημένων συνεντεύξεων. Από τα ευρήματα που προέκυψαν, φαίνεται ότι ο γαστρονομικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις υπό μελέτη περιοχές μέσα από ένα οργανωμένο και αποτελεσματικό μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά, η αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού είναι θέμα τόσο εθνικής πολιτικής όσο και της τοπικής νοοτροπίας. el
dc.description.abstract The gastronomic tourism consists one of the most evolving forms of tourism which contributes significantly to touristic as well as to economic development of all countries. The modern gastronomy today, seems to improve the travel experiences of a destination and for this reason the attention has taken this direction. The aim of this thesis is to research the role of gastronomic tourism in the modern touristic field in Greece. Specifically, it examines the attitudes and the opinions of the tourist entities in Central Macedonia in relation to the development of gastronomic tourism in the particular area. For this purpose, primary research is conducted with the use of semi-structured interviews. From the findings, it seems that gastronomic tourism can consist a competitive advantage for the studied areas via an organized and effective marketing. However, the improvement of gastronomic tourism is a matter of national strategy and also of local attitude. en
dc.format.extent 74 el
dc.language.iso el el
dc.publisher ΔΙ.ΠΑ.Ε.-Σέρρες el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ el
dc.subject ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ el
dc.subject.ddc 338.4791 el
dc.title Γαστρονομικός Τουρισμός Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: oι απόψεις και οι ενέργειες των φορέων τουρισμού el
dc.type Διπλωματική εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.contributor.master MBA in Hospitality & Tourism el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Γαστρονομικός τουρισμός el
dc.subject.keyword Εστιατόρια el
dc.subject.keyword Γαστρονομία el
dc.subject.keyword Εστίαση el
dc.subject.keyword Ανταγωνισμός el
dc.subject.keyword Συγκριτικό πλεονέκτημα el
dc.subject.keyword Culinary tourism el
dc.subject.keyword Restaurants el
dc.subject.keyword Gastronomy el
dc.subject.keyword Catering el
dc.subject.keyword Competition el
dc.subject.keyword Comparative advantage el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές