Η τρέχουσα εργασία ασχολείται με την διερεύνηση δημιουργίας μιας εφοδιαστικής αλυσίδας του περισσευούμενου φαγητού από εστιατόρια και μονάδες μαζικής εστίασης. Η έρευνα έγινε στην Κατερίνη σε εστιατόρια και μονάδες μαζικής εστίασης με την χρήση ερωτηματολόγιων που έγινε η συλλογή των αποτελεσμάτων. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι υπάρχει διάθεση των επιχειρήσεων για την δημιουργία μιας εφοδιαστικής αλυσίδας για την διάθεση του περισσευούμενου φαγητού. Συμπερασματικά υπάρχει η διάθεση δημιουργίας εφοδιαστικής αλυσίδας περισσευούμενου φαγητού αν υπάρχει διάθεση για συνεργασία από φορείς και να συνεργαστούν για να συγκεντρωθεί ώστε να δοθεί προς όφελος όσων το έχουν ανάγκη.
Current work deals with exploring the creation of a supply chain of over-food from restaurants and mass caterers. The research was carried out in Katerini in restaurants and mass caterers using the questionnaires that collected the results. The results show that there is a willingness for businesses to set up a supply chain for the disposal of overfished food. In conclusion, there is a willingness to create a supply chain of surplus food if there is a willingness to cooperate with operators and to work together to concentrate in the interests of those in need.