Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Ανθρωπιστικών Logistics και εστιάζεται στην διερεύνηση του βαθμού διάθεσης των νοικοκυριών στην πόλη της Κατερίνη, σχετικά με τη προσφορά των περισσευούμενων τροφίμων ώστε να δημιουργηθεί μια εφοδιαστική αλυσίδα φαγητού προκειμένου να καλυφτούν οι επισιτιστικές ανάγκες οικονομικά απόρων οικογενειών. Μέσα από την έρευνα ανασκοπείται η διαδικασία της δημιουργίας μιας τέτοιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Για την υλοποίηση της εργασίας πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα με την χρήση ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε 50 διαφορετικά νοικοκυριά. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και του εθελοντισμού, διαθέτουν περισσευούμενο φαγητό, έχουν τη διάθεση να το διαθέσουν και να συμμετάσχουν στην οργάνωση μιας εφοδιαστικής αλυσίδας σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς.
The present work was conducted in the framework of Humanitarian Logistics and focuses on investigating the availability of households in the city of Katerini on the supply of leftover food to create a food supply chain to meet the food needs of economically disadvantaged families. Through the survey, the process of creating such a Supply Chain is being reviewed. For the realization of the work a quantitative survey was carried out using questionnaires distributed in 50 different households. The results of the survey show that the participants in the research have developed a sense of humanitarian aid and volunteerism; they have surplus food and are willing to allocate it. Also they are most likely to participate in the organization of a supply chain in cooperation with other social actors.