Ανθρωπιστικά Logistics (Humanitarian Logistics) Διερεύνηση δημιουργίας εφοδιαστική αλυσίδας για τη διαχείριση περισσευούμενου φαγητού από νοικοκυριά της πόλης της Κατερίνης

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τριανταφύλλου, Δημήτριος
dc.contributor.author Ζαφειρίου, Στυλιανός
dc.date.accessioned 2017-09-01T08:35:10Z
dc.date.available 2017-09-01T08:35:10Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/3202
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Ανθρωπιστικών Logistics και εστιάζεται στην διερεύνηση του βαθμού διάθεσης των νοικοκυριών στην πόλη της Κατερίνη, σχετικά με τη προσφορά των περισσευούμενων τροφίμων ώστε να δημιουργηθεί μια εφοδιαστική αλυσίδα φαγητού προκειμένου να καλυφτούν οι επισιτιστικές ανάγκες οικονομικά απόρων οικογενειών. Μέσα από την έρευνα ανασκοπείται η διαδικασία της δημιουργίας μιας τέτοιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Για την υλοποίηση της εργασίας πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα με την χρήση ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε 50 διαφορετικά νοικοκυριά. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και του εθελοντισμού, διαθέτουν περισσευούμενο φαγητό, έχουν τη διάθεση να το διαθέσουν και να συμμετάσχουν στην οργάνωση μιας εφοδιαστικής αλυσίδας σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς. el
dc.description.abstract The present work was conducted in the framework of Humanitarian Logistics and focuses on investigating the availability of households in the city of Katerini on the supply of leftover food to create a food supply chain to meet the food needs of economically disadvantaged families. Through the survey, the process of creating such a Supply Chain is being reviewed. For the realization of the work a quantitative survey was carried out using questionnaires distributed in 50 different households. The results of the survey show that the participants in the research have developed a sense of humanitarian aid and volunteerism; they have surplus food and are willing to allocate it. Also they are most likely to participate in the organization of a supply chain in cooperation with other social actors. en
dc.format.extent 96 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ el
dc.subject ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ el
dc.subject.ddc 658.5 el
dc.title Ανθρωπιστικά Logistics (Humanitarian Logistics) Διερεύνηση δημιουργίας εφοδιαστική αλυσίδας για τη διαχείριση περισσευούμενου φαγητού από νοικοκυριά της πόλης της Κατερίνης el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ανθρωπιστικά Logistics el
dc.subject.keyword Ανθρωπιστική Βοήθεια el
dc.subject.keyword Επιστρεφόμενο φαγητό el
dc.subject.keyword Εφοδιαστική Αλυσίδα Περισσευούμενων Τροφίμων el
dc.subject.keyword Περισσευούμενο φαγητό el
dc.subject.keyword Humanitarian Logistics el
dc.subject.keyword Humanitarian Aid el
dc.subject.keyword Returning Food el
dc.subject.keyword Supply Chain of Leftover food el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές