Περίληψη:
Στη σύγχρονη εποχή τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας εφαρμόζονται όλο και από περισσότερες εταιρίες. Η παρούσα ερευνητική εργασία στοχεύει στην αξιολόγηση της διαχείρισης ποιότητας σε βιομηχανία τροφίμων με τη χρήση εργαλείων ποιότητας και πιο συγκεκριμένα στην εταιρία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», η οποία ειδικεύεται στον κλάδο επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς. Τα ερευνητικά δεδομένα συλλέχθηκαν από 30 και 42 υπεύθυνος τμημάτων της ίδιας της εταιρίας και πελατών της αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, διαφορετικό για κάθε περίπτωση. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων επιβεβαίωσε τις υποθέσεις που έγιναν αρχικά, καθώς υποστηρίζεται ότι γίνεται εφαρμογή των ΣΔΠ κάνοντας την εταιρία ανταγωνιστική και ενισχύοντας την καλή συνεργασία με τους πελάτες της. Η συνεισφορά της εργασίας αφορά τη σωστή εφαρμογή των ΣΔΠ και τα οφέλη τους, παρόλο που υπήρχαν και περιορισμοί σχετικά με το μικρό δείγμα που εξετάστηκε.