Η εργασία αυτή διερευνά εις βάθος το πρότυπο ISO 9001:2008 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως. Το ISO είναι ένα σύστημα συγκεκριμένων ενεργειών που στόχο έχει να βελτιώσει την ποιότητα του προϊόντος-υπηρεσιών της επιχείρησης μέσω ορισμένων προκαθορισμένων απαιτήσεων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας πραγματοποιήθηκε μία ποιοτική και μια δευτερογενής έρευνα. Η δευτερογενής έρευνα πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο Πλατέως της ΕΒΖ, παρουσιάζει 4 εκ των βασικών χαρακτηριστικών της ζάχαρης όπου τα αποτελέσματα της μας δείχνουν ότι το ISO συμβάλει στην καλύτερη παρακολούθηση, καταγραφή και έλεγχο των δεδομένων. Στη συνέχεια, η ποιοτική έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση της συνέντευξης με ερωτηματολόγιο στα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ μας δείχνουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών της εταιρείας.
This project explores in depth the ISO 9001:2008 in the Greek Sugar Industry. The ISO is a system of specific actions aiming to improve the quality of the firm's product-service through a number of predetermined requirements. During the work performed a qualitative and a secondary research. Secondary research was conducted in Plateos factory, shows four of the main characteristics of sugar where the results show us that ISO contribute to better monitoring, recording and data control. Then, a qualitative survey carried out with the use of the interview with a questionnaire at the headquarters of our industry show the upgrade of the company's services.