Περίληψη:
Στην συγκεκριμένη εργασία, αναλύεται το πρότυπο ISO 22000 και η εφαρμογή του σε μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων. Στόχος της είναι η αντιστοίχηση του θεωρητικού κομματιού του προτύπου με την εφαρμογή του και να δοθεί η ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει τις διαδικασίες που εφαρμόζονται και τους κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η βιβλιογραφική ανάλυση των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση παραγωγής τροφίμων για την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000. Ακολούθησε έρευνα σε μία επιχείρηση παραγωγής άρτου, η οποία μαζί με την χρήση της μεθόδου ερωτηματολογίου σε πελάτες της εταιρείας και το προσωπικό της, βοήθησε στο να παραχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την διαδικασία εφαρμογής ενός συστήματος διασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων.