Το πρότυπο ISO 22000:2005: η εφαρμογή του στην εταιρία X

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Γιοβάνης, Νικόλαος
dc.contributor.author Καζαντζή, Μαρία
dc.date.accessioned 2015-03-31T07:37:09Z
dc.date.available 2015-03-31T07:37:09Z
dc.date.issued 2014-05
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/575
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται από μία επιχείρηση το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2005. Το πρότυπο αυτό στηρίζεται στην μεθοδολογία του συστήματος HACCP, εμπεριέχει τις αρχές του και προδιαγράφει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων με σκοπό την μείωση των κινδύνων στην αλυσίδα των τροφίμων στα αποδεκτά επίπεδα και κατ’ επέκταση την παραγωγή ασφαλών προϊόντων. Εξετάζοντας το παράδειγμα μιας επιχείρησης που παράγει αρτοσκευάσματα και είδη ζαχαροπλαστικής η παρούσα εργασία στοχεύει να παρουσιάσει τις βασικές αρχές του προτύπου μέσα από την εφαρμογή του συστήματος ασφάλειας τροφίμων, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι τη διανομή του τελικού προϊόντος. Δηλαδή πως η επιχείρηση αναγνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους (βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς) για τα τρόφιμα και πως τους περιορίζει χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προαπαιτούμενα προγράμματα και ελέγχοντας τα κρίσιμα όρια τους. Η μεθοδολογία της έρευνας που ακολουθήθηκε είναι διπλή, πρώτον δευτερογενείς πηγές και δεύτερον επιτόπια παρατήρηση και συνέντευξη. el
dc.format.extent 115 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ -- ΕΛΕΓΧΟΣ el
dc.subject.ddc 658.562 el
dc.title Το πρότυπο ISO 22000:2005: η εφαρμογή του στην εταιρία X el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
dc.subject.keyword Πρότυπα el
dc.subject.keyword ISO 22000 el
dc.subject.keyword Διοίκηση ολικής ποιότητας el
dc.subject.keyword Αρτοσκευάσματα el
dc.subject.keyword Είδη ζαχαροπλαστικής el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές