dc.contributor.advisor |
Βράνα, Βασιλική |
|
dc.contributor.author |
Τσιντζιλώνης, Αναστάσιος |
|
dc.date.accessioned |
2015-03-23T15:07:02Z |
|
dc.date.available |
2015-03-23T15:07:02Z |
|
dc.date.issued |
2014-05 |
|
dc.identifier.uri |
http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/512 |
|
dc.description |
Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο |
el |
dc.description.abstract |
One of the top countries that produce and consume olive oil is Greece. Concerning distribution and promotion Greece holds only 4% of the international market share, relieving structural weaknesses in the area. Great importance is given on the exports of Greek olive oil. Almost half of Greece's annual production is exported no-packaged to European countries. The constantly rising demand of olive oil in conjunction with the rapid dissemination of business use of the Internet initiated further development for online market of Greek olive oil. The main objective of this research is to record the habits of Greek consumer for the olive oil and opinions about the online olive oil markets. According to the research findings, Greek consumers prefer traditional food markets than the internet, as it is known to be less trusted and unsafe. The main incentive which would motivate respondents to buy olive oil from the internet is the lowest price. |
en |
dc.description.abstract |
τομέα διανομής και προώθησης, οι διαθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού κλάδου αποκαλύπτονται, καθώς αποτελεί μόνο το 4% της διεθνούς αγοράς τυποποιημένου ελαιολάδου. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στις εξαγωγές του ελληνικού ελαιολάδου. Σχεδόν η μισή από την ελληνική ετήσια παραγωγή εξάγεται μη συσκευασμένη προς ευρωπαϊκές χώρες. Η αυξανόμενη ζήτηση του ελαιόλαδου παγκοσμίως σε συνδυασμό με τη ραγδαία διάδοση της επιχειρηματικής χρήσης του διαδικτύου, δημιουργούν υψηλά περιθώρια ανάπτυξης για την ηλεκτρονική αγορά του ελληνικού ελαιολάδου. Βασικός στόχος της έρευνας είναι η καταγραφή των συνηθειών του Έλληνα καταναλωτή για το ελαιόλαδο και οι απόψεις του για τις επιγραμμικές (online) αγορές ελαιολάδου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο Έλληνας καταναλωτής προτιμάει τις παραδοσιακές αγορές τροφίμων από αυτήν του διαδικτύου, καθώς την θεωρεί λιγότερο έμπιστη και ανασφαλή. Το βασικότερο κίνητρο που θα ωθούσε τους ερωτηθέντες να αγοράσουν ελαιόλαδο από το διαδίκτυο είναι η χαμηλότερη τιμή. |
el |
dc.format.extent |
157 |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.publisher |
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας |
el |
dc.rights |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές |
|
dc.rights.uri |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el |
|
dc.subject |
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ |
el |
dc.subject |
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ |
el |
dc.subject |
ΕΞΑΓΩΓΕΣ |
el |
dc.subject |
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ |
el |
dc.subject.ddc |
338.47664362 |
el |
dc.title |
Η αγορά του ελαιολάδου & η διερεύνηση της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών |
el |
dc.type |
Διπλωματική εργασία |
|
dc.contributor.department |
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων |
el |
dc.contributor.master |
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων |
el |
dc.heal.publisherID |
teiser |
|
dc.subject.keyword |
Ελαιόλαδο |
el |
dc.subject.keyword |
Εξαγωγές |
el |
dc.subject.keyword |
Αγορά |
el |
dc.subject.keyword |
Συμπεριφορά καταναλωτή |
el |
dc.subject.keyword |
Ηλεκτρονικό εμπόριο |
el |