Η αγορά του ελαιολάδου & η διερεύνηση της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Βράνα, Βασιλική
dc.contributor.author Τσιντζιλώνης, Αναστάσιος
dc.date.accessioned 2015-03-23T15:07:02Z
dc.date.available 2015-03-23T15:07:02Z
dc.date.issued 2014-05
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/512
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract One of the top countries that produce and consume olive oil is Greece. Concerning distribution and promotion Greece holds only 4% of the international market share, relieving structural weaknesses in the area. Great importance is given on the exports of Greek olive oil. Almost half of Greece's annual production is exported no-packaged to European countries. The constantly rising demand of olive oil in conjunction with the rapid dissemination of business use of the Internet initiated further development for online market of Greek olive oil. The main objective of this research is to record the habits of Greek consumer for the olive oil and opinions about the online olive oil markets. According to the research findings, Greek consumers prefer traditional food markets than the internet, as it is known to be less trusted and unsafe. The main incentive which would motivate respondents to buy olive oil from the internet is the lowest price. en
dc.description.abstract τομέα διανομής και προώθησης, οι διαθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού κλάδου αποκαλύπτονται, καθώς αποτελεί μόνο το 4% της διεθνούς αγοράς τυποποιημένου ελαιολάδου. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στις εξαγωγές του ελληνικού ελαιολάδου. Σχεδόν η μισή από την ελληνική ετήσια παραγωγή εξάγεται μη συσκευασμένη προς ευρωπαϊκές χώρες. Η αυξανόμενη ζήτηση του ελαιόλαδου παγκοσμίως σε συνδυασμό με τη ραγδαία διάδοση της επιχειρηματικής χρήσης του διαδικτύου, δημιουργούν υψηλά περιθώρια ανάπτυξης για την ηλεκτρονική αγορά του ελληνικού ελαιολάδου. Βασικός στόχος της έρευνας είναι η καταγραφή των συνηθειών του Έλληνα καταναλωτή για το ελαιόλαδο και οι απόψεις του για τις επιγραμμικές (online) αγορές ελαιολάδου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο Έλληνας καταναλωτής προτιμάει τις παραδοσιακές αγορές τροφίμων από αυτήν του διαδικτύου, καθώς την θεωρεί λιγότερο έμπιστη και ανασφαλή. Το βασικότερο κίνητρο που θα ωθούσε τους ερωτηθέντες να αγοράσουν ελαιόλαδο από το διαδίκτυο είναι η χαμηλότερη τιμή. el
dc.format.extent 157 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ el
dc.subject ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ el
dc.subject ΕΞΑΓΩΓΕΣ el
dc.subject ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ el
dc.subject.ddc 338.47664362 el
dc.title Η αγορά του ελαιολάδου & η διερεύνηση της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών el
dc.type Διπλωματική εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.contributor.master Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ελαιόλαδο el
dc.subject.keyword Εξαγωγές el
dc.subject.keyword Αγορά el
dc.subject.keyword Συμπεριφορά καταναλωτή el
dc.subject.keyword Ηλεκτρονικό εμπόριο el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές