dc.contributor.advisor |
Πασχαλούδης, Δημήτριος |
|
dc.contributor.author |
Εμμανουηλίδης, Στέργιος |
|
dc.date.accessioned |
2024-05-20T07:29:22Z |
|
dc.date.available |
2024-05-20T07:29:22Z |
|
dc.date.issued |
2024-03 |
|
dc.identifier.uri |
http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/4568 |
|
dc.description.abstract |
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και για να επιλύσουν πάρα πολλά κράτη το πρόβλημα το επισιτισμού του πληθυσμού τους, ξεκίνησαν μία εκμηχάνιση της γεωργίας, με τη χρήση γεωργικών ελκυστήρων, μηχανημάτων,ραντιστήρων και άλλων, και τα οποία προσφέραν στην μεγάλη απόδοση των γαιών. Η εξέλιξη στη συνέχεια της τεχνολογίας, της διατροφής, του εμπορίου, της χημικής βιομηχανίας αλλά και τα τελευταία χρόνια της πληροφορικής και των επικοινωνιών, έδωσε στο διεθνές εμπόριο μία μεγάλη κινητικότητα, και σε γεωργικά προϊόντα, και στη μεγάλη ζήτηση αυτών. Για να ικανοποιηθεί η ζήτηση δε, έπρεπε να υπάρξουν περισσότερες παραγόμενες ποσότητες γεωργικών προϊόντων. Όμως, η συνέχεια έφερε και μερικά αντίθετα αποτελέσματα. Η συνεχής εκμετάλλευση της γης, σε πολλές περιπτώσεις έφτασε μέχρι τα όρια της εξάντλησης αυτής. Η συχνή ή αναγκαία χρήση χημικών, φαρμάκων και λιπασμάτων, έφερε μία επιβάρυνση σε πάρα πολλές περιοχές της γης. Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές, και μετά όσα έχουν δημοσιευθεί, μεταστράφηκαν σε προϊόντα τα οποία δεν έχουν επηρεαστεί από χημικά λιπάσματα και φάρμακα, και δημιουργήθηκε μία νέα κατάσταση, η βιολογική καλλιέργεια. Πάρα πολλά κράτη ή ενώσεις κρατών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέτασε το θέμα και στην συνέχεια, οι αρμόδιες επιτροπές και επιστήμονες όρισαν την βιολογική γεωργία, τα βιολογικά προϊόντα, τους τρόπους καλλιέργειας, εμπορίας και κατανάλωσης αυτών. Με την εργασία αυτή επιχειρείται να καταγραφεί κατά πόσο οι Έλληνες καταναλωτές έχουν αποδειχθεί τα βιολογικά προϊόντα, εάν είναι αγοραστές οι καταναλωτές αυτών των προϊόντων, ποια είναι τα κριτήρια αγοράς και τα σημεία λιανικής πώλησης αυτών που οι ίδια αγοράζουν, και επίσης γενικά, να καταγραφούν οι απόψεις γύρω από την εμπορία από την κατανάλωση των βιολογικών προϊόντων. |
el |
dc.description.abstract |
After the Second World War, and in order to solve the problem of feeding their population, many countries started a mechanization of agriculture, with the use of agricultural tractors, machines, sprinklers and others, which contributed to the high yield of the land. The subsequent development of technology, food, trade, chemical industry, and in recent years information and communication technology, gave international trade a great mobility, both in agricultural products and in the great demand for them. And to meet the demand, there had to be more agricultural products produced. However, this has had some opposite effects. The continuous exploitation of the land in many cases reached the limits of its exhaustion.The frequent or necessary use of chemicals, drugs and fertilizers has brought a burden to many areas of the earth. In recent years, consumers, and following what has been published, have switched to products that have not been affected by chemical fertilizers and drugs, and a new situation has emerged, organic farming. Too many states or associations of states, such as the European Union, looked at the issue and then the relevant committees and scientists defined organic farming, organic products, the ways of growing, marketing and consuming them. This paper attempts to record whether the Greek consumers have proven the organic products, whether they are buyers of these products, what are the purchase criteria and retail outlets of what they buy, and also in general, to record the opinions around the marketing from the consumption of organic products. |
en |
dc.format.extent |
125 |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.publisher |
ΔΙ.ΠΑ.Ε.-Σέρρες |
el |
dc.rights |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές |
|
dc.rights.uri |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el |
|
dc.subject |
ΠΡΟΪΟΝΤΑ -- ΠΡΟΤΥΠΑ |
el |
dc.subject |
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ -- ΕΛΛΑΔΑ |
el |
dc.subject.ddc |
389.6495 |
el |
dc.title |
Δημόσια εποπτεία και πιστοποίηση καταναλωτικών προϊόντων: η συμπεριφορά και στάση των καταναλωτών στα προϊόντα αυτά: η περίπτωση των προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας |
el |
dc.type |
Διπλωματική εργασία |
|
dc.contributor.department |
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων |
el |
dc.contributor.master |
ΠΜΣ Στη Δημόσια Διοίκηση (MPA) και στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκκλησιαστικών Μονάδων |
el |
dc.heal.publisherID |
teiser |
|
dc.subject.keyword |
Βιολογικά Προϊόντα |
el |
dc.subject.keyword |
Κατανάλωση |
el |
dc.subject.keyword |
Έρευνα |
el |
dc.subject.keyword |
Έλληνες |
el |
dc.subject.keyword |
Καταναλωτές |
el |
dc.subject.keyword |
Organic Products |
el |
dc.subject.keyword |
Consumption |
el |
dc.subject.keyword |
Survey |
el |
dc.subject.keyword |
Greeks |
el |
dc.subject.keyword |
Consumers |
el |