Εφαρμογή του Προτύπου ISO 22000:2005 σε Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων: μελέτη Περίπτωσης Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τσαρούχας, Παναγιώτης
dc.contributor.author Παπαδοπούλου, Όλγα
dc.date.accessioned 2018-05-04T08:15:21Z
dc.date.available 2018-05-04T08:15:21Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/3483
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Η ποιότητα των τροφίμων και ειδικότερα η καλή ποιότητα είναι ένα καίριο ζήτημα καθώς αυτό είναι που επιθυμούν να λαμβάνουν οι καταναλωτές. Η παρούσα ερευνητική εργασία είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής μελέτης και καταγραφής πληροφοριών που σχετίζονται με την ποιότητα και πιο συγκεκριμένα με την Εφαρμογή του Προτύπου ISO 22000:2005 σε Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων. Τα ερευνητικά δεδομένα συλλέχθηκαν συνολικά από 80 άτομα, και πιο αναλυτικά από 30 εργαζόμενους, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της πτηνοτροφίας και από 50 καταναλωτές προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας. Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι να φανεί κατά πόσο η εφαρμογή και η συμμόρφωση στις απαιτήσεις ενός τέτοιου προτύπου πιστοποίησης μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων και να προσελκύσει τους καταναλωτές. Η μεθοδολογία έρευνας που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή αυτής της εργασίας είναι η συλλογή πληροφοριών από βιβλία σχετικά με τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και το ISO, από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων μέσω μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο καθώς και από τα αποτελέσματα που προέκυψαν ύστερα από εμπειρική έρευνα, με τη διάθεση ερωτηματολογίων προς τους εργαζομένους αλλά και τους πελάτες της επιχείρησης που μελετήθηκε. Τέλος, η κύρια συνεισφορά της εργασίας αυτής είναι η επιβεβαίωση της ύπαρξης οφελών προς τις επιχειρήσεις από την εφαρμογή ενός προτύπου πιστοποίησης παρά το κόστος του και τυχόν δυσκολίες προσαρμογής σε αυτό. el
dc.description.abstract The quality of food and in particular the good quality is an important issue since this is what the comsumers expect to receive. This thesis is the result of a detailed study and listing of information related to quality and more specifically to the application of the ISO 22000: 2005 standard to a food supply chain. The research data was collected from a total of 80 people, 30 of which were employees, active in the poultry industry, and 50 were consumers of this company's products. The main objective of this thesis is to show to which extend the application and compliance to the requirements of such a standard of certification is able to improve the quality of the products and attract consumers. The method of research used to compile this thesis was to collect information from books on Total Quality Management and on the ISO, from online databases through search engines on the Internet, as well as from results obtained through empirical research, questionnaires to the employees and also the clients of the company being studied. Finally, the main contribution of this thesis is that it confirms that there are advantages for businesses from this application of an ISO standard desite the cost and any difficulties adapting to it. en
dc.format.extent 113 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ::ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ::ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ -- ΠΡΟΤΥΠΑ el
dc.subject TEICM::ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ::ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ -- ΠΡΟΤΥΠΑ el
dc.subject.ddc 658.562 el
dc.title Εφαρμογή του Προτύπου ISO 22000:2005 σε Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων: μελέτη Περίπτωσης Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ el
dc.title The Application of the ISO 22000:2005 Standard to a Food Supply Chain: case study A.P.C.I. PINDOS en
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Διασφάλιση Υψηλής Ποιότητας el
dc.subject.keyword Διοίκηση Ολικής Ποιότητας el
dc.subject.keyword ISO 22000:2005 el
dc.subject.keyword Εταιρία κουφωμάτων el
dc.subject.keyword Μελέτη περίπτωσης el
dc.subject.keyword Πρότυπα Ποιότητας el
dc.subject.keyword Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων el
dc.subject.keyword Quality el
dc.subject.keyword Total quality management el
dc.subject.keyword Quality standards el
dc.subject.keyword Certification el
dc.subject.keyword Food supply chain el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές