Investigation of the factors that affect the selection of a restaurant in Greece

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Vrana, Vasiliki
dc.contributor.advisor Βράνα, Βασιλική
dc.contributor.advisor Karavasilis, Georgios
dc.contributor.advisor Καραβασίλης, Γεώργιος
dc.contributor.author Ekmetsoglou, Theodora
dc.contributor.author Εκμετζόγλου, Θεοδώρα
dc.date.accessioned 2018-04-26T10:07:00Z
dc.date.available 2018-04-26T10:07:00Z
dc.date.issued 2018-03
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/3467
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract The purpose of this diploma thesis is through the analysis of the questionnaire to arrive at some conclusions regarding the factors that influence the choice of restaurant in our country. Initially, I created the questionnaire that filled 231 people of different ages, gender and income via social media. After the collection of the responses, I made the statistical analysis of them through the SPSS software program and then the evaluation and commentary of the results. I used the information I found in similar thesis and research papers abroad to come up with some conclusions about the factors that influence the choice of restaurant in each country. In addition to the information I have included on consumer habits in other countries, I have considered to refer to consumer behavior in general, its development over the years and the changes that were caused by the economic and social situation in the each country. More specifically I studied some aspects of their behavior when they are going to use food and beverage services so as to include them in the evaluation of the results that the questionnaire gave me. Then I relied on the theory of reliability and the validity as well as on the Cronbach alpha to evaluate the results and to choose the most statistically significant ones to quote them in my thesis. In addition, I used the correlation theory to assess and describe the correlation between the variables and the t-test that I used to compare the mean of some variables grouped by gender and I gave the most valid results based on p-value. Finally, I listed the questionnaire in Greek just as I created it through Google forms and I share it via social media. en
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι μέσα από την ανάλυση του ερωτηματολογίου να φτάσω σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή εστιατορίου στη χώρα μας. Αρχικά, δημιούργησα το ερωτηματολόγιο το οποίο συμπλήρωσαν 231 άτομα διαφορετικών ηλικιών, φύλου και εισοδήματος μέσα από το μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα από τη συλλογή των απαντήσεων έγινε η στατιστική ανάλυση των απαντήσεων μέσω του λογισμικού προγράμματος SPSS και μετά η αξιολόγηση και ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων. Χρησιμοποίησα τις πληροφορίες που βρήκα σε παρόμοιες εργασίες και έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό ώστε να φτάσω σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή εστιατορίου σε κάθε χώρα. Εκτός από τις πληροφορίες που συμπεριέλαβα σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών σε άλλες χώρες θεώρησα σκόπιμο να αναφερθώ στη συμπεριφορά των καταναλωτών γενικά, στην εξέλιξή της με την πάροδο των χρόνων και τις αλλαγές που φέρνει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην εκάστοτε χώρα. Πιο ειδικά μελέτησα κάποια στοιχεία στη συμπεριφορά τους όταν πρόκειται να επιλέξουν τις υπηρεσίες στους χώρους εστίασης ώστε να τα υπολογίσω στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που μου έδωσε το ερωτηματολόγιο. Στη συνέχεια βασίστηκα στη θεωρία για την αξιοπιστία και την εγκυρότητά της έρευνας καθώς επίσης και στο δείκτη Cronbach ώστε να αξιολογήσω τα αποτελέσματα και να επιλέξω τα πιο στατιστικώς σημαντικά για να τα παραθέσω στην εργασία. Συμπληρωματικά χρησιμοποίησα τη θεωρία για τη συσχέτιση ώστε να εκτιμήσω και να περιγράψω τη συσχέτιση μεταξύ των μεταβλητών καθώς και το t-test το οποίο χρησιμοποίησα για τη σύγκριση των μέσων όρων της μεταβλητής «Φύλλο» με τις υπόλοιπες μεταβλητές και παρέθεσα τα πιο έγκυρα αποτελέσματα βασιζόμενη στην τιμή της p-value. Τέλος παρέθεσα το ερωτηματολόγιο στα Ελληνικά έτσι ακριβώς όπως το δημιούργησα μέσω του Googleforms και το μοιράστηκα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. el
dc.format.extent 45 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ el
dc.subject.ddc 647.95 el
dc.title Investigation of the factors that affect the selection of a restaurant in Greece en
dc.type Διπλωματική εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.contributor.master MBA in Hospitality & Tourism el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Restaurant el
dc.subject.keyword Εστιατόρια el
dc.subject.keyword Consumer habits el
dc.subject.keyword Καταναλωτικές συνήθειες el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές