Ομάδες παραγωγών οπωροκηπευτικών. Κόστος παραγωγής βιομηχανικής τομάτας. Κοστολόγηση τοματοπολτού

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Μαντζάρης, Ιωάννης
dc.contributor.author Ναλμπάντης, Δημήτριος
dc.date.accessioned 2015-03-05T10:54:40Z
dc.date.available 2015-03-05T10:54:40Z
dc.date.issued 2009-10
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/330
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας Εργασίας είναι να γίνει πλήρης αναφορά και κατανόηση από τους αναγνώστες η αναγκαιότητα της δημιουργίας των Ομάδων Παραγωγών οπωροκηπευτικών (Βιομ/κης Τομάτας), ο προσδιορισμός του κόστους παραγωγής Βιομ/κής Τομάτας και η κοστολόγηση τοματοπολτού ενός εργοστασίου Επεξεργασίας Βιομ/κής Τομάτας. Παίρνοντας σαν παράδειγμα την ομάδα παραγωγών Βιομ/κής Τομάτας της ΕΑΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ που εδρεύει στη Νιγρίτα Σερρών να κατανοήσει ο αναγνώστης τον τρόπο λειτουργίας της και την συμμετοχή της οργάνωσης στην μείωση του κόστους παραγωγής, στην ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος, στην ποσοτική αύξηση του προϊόντος και στην αύξηση των Εσόδων του παραγωγού. Παίρνοντας επίσης σαν παράδειγμα την Παραγωγό από την Μαυροθάλασσα Νιγρίτας Κα Γιανίδου Δέσποινα θα προσδιορίσουμε το κόστος παραγωγής της Βιομ/κής Τομάτας από την αρχή μέχρι και την συγκομιδή του προϊόντος. Για την κοστολόγηση του Τοματοπολτού θα πάρουμε το Εργοστάσιο της ΣΕΡ-ΚΟ Α.Ε. που έχει έδρα το Σκούταρι Σερρών με Υποκατάστημα στην Μαυροθάλασσα Σερρών και με βάση τις περσινές προδιαγραφές κοστολόγησης (απόδοση α΄ ύλης σε έτοιμο προϊόν) θα προσδιορίσουμε το κόστος παραγωγής Τοματοπολτού. Ξεκινώντας από την διαλογή της Τομάτας στο Εργοστάσιο, την παραλαβή, την εξαγωγή της α΄ ύλης για επεξεργασία, την ενημέρωση των Δελτίων Εσωτερικής Διακίνησης των αποθηκών και την ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων με την αξία των εξόδων θα καταλήξουμε στο βιβλίο παραγωγής κοστολογίου για τον προσδιορισμό του κόστους παραγωγής Τοματοπολτού. Η δομή της εργασίας είναι τέτοια ώστε να γίνει πιο κατανοητή η διαδικασία κοστολόγησης και από αναγνώστες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η διαδικασία κοστολόγησης που παραθέτω είναι η ίδια που ακολουθείτε από τις περισσότερες Βιομηχανίες επεξεργασίας βιομηχανικών προϊόντων. el
dc.format.extent 75 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ el
dc.subject ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ el
dc.subject ΚΟΣΤΟΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ el
dc.subject ΓΕΩΡΓΙΑ -- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ el
dc.subject.ddc 338.13 el
dc.title Ομάδες παραγωγών οπωροκηπευτικών. Κόστος παραγωγής βιομηχανικής τομάτας. Κοστολόγηση τοματοπολτού el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ομάδες Παραγωγών Οπωροκηπευτικών el
dc.subject.keyword Κόστος παραγωγής el
dc.subject.keyword Βιομηχανική τομάτα el
dc.subject.keyword Τοματοπολτός el
dc.subject.keyword Κοστολόγηση el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές