Η συσκευασία στην διακίνηση των τροφίμων: μελέτη περίπτωσης: βιομηχανία παραγωγής βελτιωτικών υλών τροφίμων

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Βουλγαράκης, Νικόλαος
dc.contributor.author Λειβαδιώτου, Ελένη
dc.contributor.author Τσιόλτα, Αικατερίνη
dc.date.accessioned 2017-09-01T07:32:20Z
dc.date.available 2017-09-01T07:32:20Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/3201
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Στόχος της εργασίας ήταν η διερεύνηση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας των σύγχρονων μορφών συσκευασίας στην διακίνηση των βελτιωτικών τροφίμων. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την συγγραφή της πτυχιακής στηρίχθηκε στην μελέτη σχετικής επιστημονικής βιβλιογραφίας στην οποία συμπεριλαμβάνονται κυρίως επιστημονικά άρθρα σχετικά με το αντικείμενο και πηγές από ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο διαδίκτυο. Τα αξιολογούμενα στοιχεία, αντλήθηκαν στα πλαίσια της πρωτογενούς έρευνας από την εταιρεία ΠΡΟΒΥΛ ΑΕ μια δυναμική επιχείρηση στο χώρο των εξειδικευμένων προσθετικών/βελτιωτικών τροφίμων με έδρα την Σίνδο. Τα κύρια ευρήματα από την πρωτογενή και δευτερογενή έρευνα αναδεικνύουν την ανάγκη τήρησης των βασικών κανόνων της εφοδιαστικής (αποθέματα, προμήθειες, ποιοτικός έλεγχος, πιστοποιήσεις κ.λπ.), και την στενή συνεργασία με τους προμηθευτές των υλικών συσκευασίας για την ικανοποίηση των απαιτήσεων σε σχέση με την συσκευασία των προσθετικών /βελτιωτικών τροφίμων. Η συσκευασία των τροφίμων εξυπηρετεί κυρίως δύο βασικές λειτουργίες, την προστασία του τροφίμου ώστε να επιτευχθεί ο αναμενόμενος χρόνος ζωής και την προβολή του τροφίμου ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι εξίσου σημαντικές και αποτελούν σήμερα αντικείμενο πλήθους δραστηριοτήτων με στόχο τόσο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όσο και δεξιοτήτων στο χώρο της συσκευασίας. el
dc.format.extent 107 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ el
dc.subject TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ el
dc.subject.ddc 688.8 el
dc.title Η συσκευασία στην διακίνηση των τροφίμων: μελέτη περίπτωσης: βιομηχανία παραγωγής βελτιωτικών υλών τροφίμων el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Logistics el
dc.subject.keyword Συσκευασία el
dc.subject.keyword Βελτιωτικά Τροφίμων el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές