Αρχές οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Μαντζάρης, Ιωάννης
dc.contributor.author Μακρογιάννη, Θεανώ
dc.date.accessioned 2015-03-04T09:54:43Z
dc.date.available 2015-03-04T09:54:43Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/280
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Υπάρχει η εντύπωση ότι το ξενοδοχείο είναι μια εύκολη επιχείρηση. Πιστεύουν ότι αποτελεί μια ακίνδυνη επένδυση επειδή έχει εκτεταμένη πάγια υποδομή και ο επιχειρηματίας μπορεί να αναπαυτεί στην ασφάλεια της ακίνητης περιουσίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ακριβός αντίθετη. Το ξενοδοχείο είναι μια επιχείρηση με πολύμορφο και ευπαθές προϊόν που απαιτεί άριστη γνώση του αντικειμένου για να επέλθουν κέρδη. Δεν είναι τυχαία ότι πολλά ξενοδοχεία σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της εποχής μας λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και καλούνται να ικανοποιούν τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις τις πελατείας τους. Η οργάνωση και η διοίκηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για να εξασφαλίζει την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα τους, πρέπει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και να λειτουργεί με ευαισθησία απέναντι στον ανθρώπινο παράγοντα και περιβάλλον. Η εργασία αυτή προσφέρει ένα σύνολο αναλύσεων και τεχνικών συστημάτων που μπορούν να εξοπλίσουν ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Παρουσιάζει αναλύσεις σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης που μπορούν να υπηρετήσουν το ξενοδοχείο, σκιαγραφεί τον τρόπο λειτουργίας της ξενοδοχειακής επιχείρησης και των επιμέρους τμημάτων. Η εργασία αποτελείται από πέντε κεφάλαια. Το πρώτο παρουσιάζει τον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το δεύτερο και το τρίτο κεφάλαιο ασχολούνται με την οργάνωση της ξενοδοχειακής μονάδας. Αναφέρεται τόσο στη διοίκηση μιας ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς και στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων. Το τέταρτο κεφάλαιο η διαχείριση δωματίων και τα τμήματα τροφίμων και ποτών. Τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρετε, στις επιδράσεις τις οικονομικής κρίσης στον ελληνικό τουρισμό. Γενικότερα θα μπορούσα με να πούμε ότι τα ξενοδοχεία μοιάζουν σα μια μικρογραφία τη κοινωνίας, γιατί αποτελούνται από μια ομάδα ανθρώπων, στην οποία εμφανίζεται ο καταμερισμός εργασίας και ευθυνών καθώς και η ιεραρχική διαβάθμιση των θέσεων εργασίας. el
dc.format.extent 94 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ el
dc.subject ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ -- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ el
dc.subject.ddc 647.94068 el
dc.title Αρχές οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Διοίκηση και οργάνωση el
dc.subject.keyword Ξενοδοχεία el
dc.subject.keyword Ανθρώπινο δυναμικό el
dc.subject.keyword Τουρισμός el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές