Διαχείριση κινδύνου στις σύγχρονες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Βουλγαράκης, Νικόλαος
dc.contributor.author Ανδρίτσου, Παγωνίτσα
dc.date.accessioned 2017-01-25T10:30:18Z
dc.date.available 2017-01-25T10:30:18Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/2780
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η «Διαχείριση Κινδύνων» στην εφοδιαστική αλυσίδα επιλεγμένης επιχείρησης παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με έδρα το Νομό Πιερίας. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση των βασικών όρων «Logistics», και «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας». Στην συνέχεια παρουσιάζονται οι έννοιες του «Κίνδυνου», και της «Διαχείρισης Κινδύνου στις σύγχρονες εφοδιαστικές αλυσίδες των επιχειρήσεων». Ακολουθεί η καταγραφή μοντέλων με θέμα τις κατηγορίες κινδύνων που συναντώνται συχνότερα στην επιχειρηματική πρακτική και τον τρόπο προσέγγισής τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο Θεωρητικό Μοντέλο του Christopher (2007), στο οποίο στηρίζεται και το πρακτικό μέρος της εργασίας. Οι στόχοι της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή και αξιολόγηση των κινδύνων που απειλούν την εφοδιαστική αλυσίδα της συγκεκριμένης εταιρείας και η ανάδειξη των σημαντικότερων τεχνικών αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών. Για την ολοκλήρωση της εργασίας ανατρέξαμε σε υφιστάμενες βιβλιογραφικές αναφορές (βιβλία-σημειώσεις σχετικά με τη Διαχείριση Κινδύνου, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων μέσω μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο) και στην συγκέντρωση πρωτογενούς ερευνητικού υλικού από την επιχείρηση μέσω ερωτηματολογίου. Μέσα από τη αξιολόγηση των δεδομένων και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη σειράς κινδύνων σχετικών με τον εφοδιασμό, την ζήτηση, τις διαδικασίες, τους ελέγχους και το περιβάλλον της επιχείρησης ικανών να δημιουργήσουν προβλήματα στην «εφοδιαστική» της εταιρείας. Στους κινδύνους αυτούς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η αστάθεια των τιμών, μεγάλη διαθεσιμότητα ανταγωνιστικών προϊόντων στην αγορά, χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι κλπ Παράλληλα προβάλλονται οι σημαντικότερες τεχνικές για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών. Η παρούσα εργασία συνεισφέρει στην ανάδειξη των σημαντικότερων κινδύνων που αφορούν στην εφοδιαστική αλυσίδα των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. el
dc.format.extent 86 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ el
dc.subject TEICM::ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ::ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ el
dc.subject.ddc 658.5 el
dc.title Διαχείριση κινδύνου στις σύγχρονες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Εφοδιαστική αλυσίδα el
dc.subject.keyword Διαχείριση κινδύνου el
dc.subject.keyword Εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων el
dc.subject.keyword Βιομηχανίες επεξεργασίας γάλακτος el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές