Τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας: η περίπτωση των οινοποιείων Ημαθίας

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Γιοβάνης, Νικόλαος
dc.contributor.author Μαυρίδης, Άγγελος
dc.contributor.author Παπασταύρου, Δέσποινα
dc.date.accessioned 2017-01-11T10:36:50Z
dc.date.available 2017-01-11T10:36:50Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/2756
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Η παρούσα εργασία, στόχο έχει να παρουσιάσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στα οινοποιεία του νομού Ημαθίας και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες που ορίζει η νομοθεσία. Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθεται το εννοιολογικό πλαίσιο της υγιεινής και ασφάλειας, η ιστορική αναδρομή και η συσχέτιση με τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το νομικό καθεστώς και οι προδιαγραφές των οινοποιείων για την έκδοση βεβαιώσεων καταλληλότητας. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται εκτενής ανάλυση του κλάδου οινοποιίας και της δομής του στην Ελλάδα γενικά και πιο συγκεκριμένα στο νομό Ημαθίας. Τέλος, με τη χρησιμοποίηση ενός ημιδομημένου ερωτηματολογίου και με δείγμα τα οινοποιεία του νομού, αναλύονται οι συνεντεύξεις με τους επιχειρηματίες, ομαδοποιούνται οι απαντήσεις τους και γίνεται η εξαγωγή των συμπερασμάτων της έρευνας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του δείγματος, τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, κρίνει απαραίτητη την ύπαρξη μελέτης εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου, ενημερώνει τους εργαζομένους για τα δικαιώματα τους και χρησιμοποιεί υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας. el
dc.format.extent 57 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΕΡΓΑΣΙΑ::ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ::ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -- ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ el
dc.subject TEICM::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ el
dc.subject TEICM::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ el
dc.subject.ddc 363.11 el
dc.title Τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας: η περίπτωση των οινοποιείων Ημαθίας el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ασφάλεια εργασίας el
dc.subject.keyword Συνθήκες υγιεινής στην εργασία el
dc.subject.keyword Οινοποιεία Ημαθίας el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές