dc.contributor.advisor |
Τριανταφύλλου, Δημήτριος |
|
dc.contributor.author |
Χρυσοπούλου, Μαρία |
|
dc.date.accessioned |
2016-09-27T14:04:56Z |
|
dc.date.available |
2016-09-27T14:04:56Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/2628 |
|
dc.description |
Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο |
el |
dc.description.abstract |
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η χρήση της μεθόδου Θερμιδομετρίας Διαφορικής Σάρωσης(DSC) για την ανίχνευση νοθείας στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να γνωστοποιηθεί η χρήση της μεθόδου Θερμιδομετρίας Διαφορικής Σάρωσης ως ένα αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό και την ανίχνευση νοθείας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου με ηλιέλαιο ακόμα και σε πολύ μικρό ποσοστό. Η παρούσα εργασία είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής μελέτης των θερμικών ιδιοτήτων του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και δειγμάτων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου με ποσοστά νοθείας 3,5,10 και 20% με ηλιέλαιο. Η ανάλυση των δειγμάτων έγινε με τη μέθοδο της Θερμιδομετρίας Διαφορικής Σάρωσης (DSC) εφαρμόζοντας στα δείγματα το πρωτόκολλο θέρμανσης και ψύξης. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή αυτής της εργασίας είναι η συλλογή πληροφοριών από βιβλία και από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων μέσω μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο καθώς και η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων με τη ανάλυση διασποράς ενός παράγοντα (one-way ANOVA) και ο εντοπισμός στατιστικά σημαντικών διαφόρων με τη μέθοδο Tukey post-hoc analysis. Έπειτα από τη συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς η ανίχνευση του ηλιέλαιου σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο είναι ανιχνεύσιμη ακόμη και σε ποσοστό 3%. Η εργασία ολοκληρώνεται παρουσιάζοντας τους μεθοδολογικούς περιορισμούς της και προτάσεις για μελλοντική έρευνα. |
el |
dc.format.extent |
83 |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.publisher |
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας |
el |
dc.rights |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές |
|
dc.rights.uri |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el |
|
dc.subject |
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ |
el |
dc.subject.ddc |
664.362 |
el |
dc.title |
Η διαφορική θερμιδομετρία σάρωση (DSC) ως εργαλείο ελέγχου της αυθεντικότητας στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο |
el |
dc.type |
Πτυχιακή εργασία |
|
dc.contributor.department |
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού |
el |
dc.heal.publisherID |
teiser |
|
dc.subject.keyword |
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο |
el |
dc.subject.keyword |
Νοθεία |
el |
dc.subject.keyword |
Θερμιδομετρία διαφορικής σάρωσης (DSC) |
el |