Η διαφορική θερμιδομετρία σάρωση (DSC) ως εργαλείο ελέγχου της αυθεντικότητας στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τριανταφύλλου, Δημήτριος
dc.contributor.author Χρυσοπούλου, Μαρία
dc.date.accessioned 2016-09-27T14:04:56Z
dc.date.available 2016-09-27T14:04:56Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/2628
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η χρήση της μεθόδου Θερμιδομετρίας Διαφορικής Σάρωσης(DSC) για την ανίχνευση νοθείας στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να γνωστοποιηθεί η χρήση της μεθόδου Θερμιδομετρίας Διαφορικής Σάρωσης ως ένα αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό και την ανίχνευση νοθείας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου με ηλιέλαιο ακόμα και σε πολύ μικρό ποσοστό. Η παρούσα εργασία είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής μελέτης των θερμικών ιδιοτήτων του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και δειγμάτων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου με ποσοστά νοθείας 3,5,10 και 20% με ηλιέλαιο. Η ανάλυση των δειγμάτων έγινε με τη μέθοδο της Θερμιδομετρίας Διαφορικής Σάρωσης (DSC) εφαρμόζοντας στα δείγματα το πρωτόκολλο θέρμανσης και ψύξης. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή αυτής της εργασίας είναι η συλλογή πληροφοριών από βιβλία και από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων μέσω μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο καθώς και η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων με τη ανάλυση διασποράς ενός παράγοντα (one-way ANOVA) και ο εντοπισμός στατιστικά σημαντικών διαφόρων με τη μέθοδο Tukey post-hoc analysis. Έπειτα από τη συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς η ανίχνευση του ηλιέλαιου σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο είναι ανιχνεύσιμη ακόμη και σε ποσοστό 3%. Η εργασία ολοκληρώνεται παρουσιάζοντας τους μεθοδολογικούς περιορισμούς της και προτάσεις για μελλοντική έρευνα. el
dc.format.extent 83 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ el
dc.subject.ddc 664.362 el
dc.title Η διαφορική θερμιδομετρία σάρωση (DSC) ως εργαλείο ελέγχου της αυθεντικότητας στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο el
dc.subject.keyword Νοθεία el
dc.subject.keyword Θερμιδομετρία διαφορικής σάρωσης (DSC) el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές