Περίληψη:
Η παρούσα εργασία «Τοποθέτηση πράσινων πρακτικών από εταιρίες ειδών διατροφής και τροφίμων» συντάχθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας για το τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) Παράρτημα Κατερίνης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Η εργασία παρουσιάζει τις απόψεις, τις προσεγγίσεις και τις δράσεις επιχειρήσεων στον Ελλαδικό χώρο σε θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης θεμάτων σχετικά με το περιβάλλον σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε και στάλθηκε ένα ερωτηματολόγιο είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε μέσω προσωπικής συνέντευξης, το οποίο απαντήθηκε από διάφορες εταιρείες ειδών διατροφής και τροφίμων. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε γενικές γραμμές μια θετική διάθεση από την πλευρά των επιχειρήσεων να αναπτύξουν ή να υιοθετήσουν προγράμματα φιλικά προς το περιβάλλον. Ωστόσο, κάποιες μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις έχουν ήδη υιοθετήσει κάποιες πράσινες πρακτικές. Σε συνδυασμό όμως με την οικονομική κατάσταση της συγκεκριμένης περιόδου το κύριο ενδιαφέρον του μεγαλύτερου ποσοστού των επιχειρήσεων ήταν τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η κάθε επιχείρηση και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα έχουν από την εφαρμογή πράσινων πρακτικών.