Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτέλεσε μελέτη περίπτωσης της εταιρείας παραγωγής εξειδικευμένων αρτοσκευασμάτων ΤΡΥΦΩΝ ΑΕ, με στόχο τη συλλογή πρωτογενούς ερευνητικού υλικού για την τυποποίηση και διακίνηση προϊόντων εξειδικευμένης Αρτοποιίας. Τα τελευταία χρόνια, νέοι τύποι αρτοσκευασμάτων παράγονται, τυποποιούνται και διακινούνται για να καλύψουν εξειδικευμένες ανάγκες της αγοράς. Για την χώρα μας ειδικότερα, η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς γρήγορου φαγητού ( burgers, pizza, snack/sandwich και σουβλάκι/ethnic), οδήγησε στην εμφάνιση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα της εξειδικευμένης αρτοποιίας. Ορισμένες από τις δραστηριότητες αυτές έχουν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των καταστημάτων γρήγορου φαγητού (κυρίως των καταστημάτων snack/sandwich και σουβλάκι/ethnic) σε «έτοιμα» αρτοσκευάσματα όπως ψωμάκια, πίτες για γύρο και σουβλάκι, αραβικές πίτες κλπ. Η μεθοδολογία η οποία ακολουθήθηκε για τη συγγραφή αυτής της εργασίας, είναι η συλλογή πληροφοριών από βιβλία και δημοσιεύσεις σχετικά με το αντικείμενο, από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων μέσω μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο και από προσωπική επαφή με την επιχείρηση (ερωτηματολόγιο) που μελετήθηκε. Η επιχείρηση που επιλέχθηκε, δραστηριοποιείται στην Πιερία, διαθέτει μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά και δραστηριοποιείται με εξαγωγές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα αποτελέσματα τα οποία συγκεντρώθηκαν μέσα από το ερωτηματολόγιο της έρευνας, δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την εφοδιαστική του κλάδου ( προμήθειες, παραγωγή, τυποποίηση, διακίνηση) και έδωσαν την δυνατότητα να αξιολογηθούν οι παράμετροι που εμφανίζουν τα δυνατά αλλά και αδύνατα σημεία της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Τα συμπεράσματα εκτιμώνται ως επαρκή για να αξιοποιηθούν και από άλλες εταιρείες του κλάδου.