Ιχνηλασιμότητα στα τρόφιμα: μελέτη περίπτωσης “Εργαστήριο Επεξεργασίας Νωπού Κοτόπουλου”

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τριανταφύλλου, Δημήτριος
dc.contributor.author Μινασίδη, Μαρίνα
dc.contributor.author Παπάζογλου, Γαρυφαλιά
dc.date.accessioned 2015-09-28T14:48:50Z
dc.date.available 2015-09-28T14:48:50Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/1955
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Τις τελευταίες δεκαετίες και στον απόηχο σημαντικών διατροφικών σκανδάλων έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των τροφίμων, αλλά και τις διαδικασίες και μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση του ζητήματος της ιχνηλασιμότητας στα τρόφιμα μέσα από την ολοκληρωμένη περιγραφή και εννοιολόγηση του, την παράθεση της αντίστοιχης νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία των τροφίμων και τους κινδύνους που υπάρχουν με συγκεκριμένες αναφορές σε διατροφικά σκάνδαλα.Στην παρούσα εργασία εκτός από την βιβλιογραφική επισκόπηση παρουσιάζεται επίσης ως μελέτη περίπτωσης μία μικρή επιχείρηση πώλησης νωπού κοτόπουλου με έδρα την Θεσσαλονίκη. Καταγράφονται οι διαδικασίες επεξεργασίας νωπού κοτόπουλου και η παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων όπως σνίτσελ, σουβλάκια κτλ. Προτείνεται ένα σύστημα ιχνηλασιμότητας για κάθε προϊόν με βάση τις διαδικασίες που έχουν καταγραφεί. Τέλος στη συζήτηση γίνεται σχολιασμός των αποτελεσμάτων και η χρησιμότητα του συστήματος. el
dc.format.extent 80 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ el
dc.subject ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ el
dc.subject TEICM::ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ el
dc.subject.ddc 363.192 el
dc.title Ιχνηλασιμότητα στα τρόφιμα: μελέτη περίπτωσης “Εργαστήριο Επεξεργασίας Νωπού Κοτόπουλου” el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ιχνηλασιμότητα el
dc.subject.keyword Τρόφιμα el
dc.subject.keyword Ασφάλεια el
dc.subject.keyword Νωπό κοτόπουλο el
dc.subject.keyword Μελέτες περίπτωσης el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές