Διερεύνηση πράσινης εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα. Υπολογισμός αποτυπώματος CO2 στην παραγωγή οίνου από μικρούς παραγωγούς της Πιερίας

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τριανταφύλλου, Δημήτριος
dc.contributor.author Δεληπαλτάς, Ανδρέας
dc.contributor.author Καρασίμου, Άρτεμις
dc.date.accessioned 2015-09-21T14:11:53Z
dc.date.available 2015-09-21T14:11:53Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/1873
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι ο καθορισμός και η αξιολόγηση των παραγόντων περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και ο υπολογισμός του αποτυπώματος άνθρακα που προκύπτει από διαδικασίες που ακολουθούνται σε επιλεγμένα τμήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας του οίνου. Συγκεκριμένα μελετήθηκε και διερευνήθηκε η καλλιέργεια σταφυλιού και παραγωγή οίνου στην περιοχή της Πιερίας μέσω της συλλογής δεδομένων για τον τρόπο και τα διάφορα στάδια παραγωγής των σταφυλιών, της μεταφοράς και οινοποίησης τους. Η συλλογή των πληροφοριών έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις των παραγωγών και αυτό είναι ένας από τους βασικούς περιορισμούς της έρευνας αυτής καθώς η χρησιμοποιούμενη μέθοδος συλλογής δεδομένων περιορίζει το μέγεθος του δείγματος αλλά αντίθετα μας έδωσε συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες για τον τρόπο καλλιέργειας και το παραγόμενο αποτύπωμα άνθρακα από τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα και από τους τρεις παραγωγούς που απάντησαν στα ερωτηματολόγια και μελετήθηκαν τα συγκεκριμένα στάδια των εφοδιαστικών αλυσίδων τους (παραγωγή, μεταφορά, οινοποίηση) στον τομέα του κρασιού προκύπτει από τις παραγωγικές διαδικασίες, στη συνέχεια από την μεταφορά και το μικρότερο ποσοστό από τις οινοποιητικές διαδικασίες. el
dc.format.extent 79 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ -- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ el
dc.subject.ddc 658.5 el
dc.title Διερεύνηση πράσινης εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα. Υπολογισμός αποτυπώματος CO2 στην παραγωγή οίνου από μικρούς παραγωγούς της Πιερίας el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Logistics el
dc.subject.keyword Εφοδιαστική αλυσίδα el
dc.subject.keyword Αγροδιατροφικός τομέας el
dc.subject.keyword Κρασί el
dc.subject.keyword Αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές