Σκοπός
της
παρούσας
πτυχιακής
εργασίας
είναι
να
αναπτυχθεί
ένα
ολοκληρωμένο
business
plan
για
τη
δημιουργία
μιας
νεοεισερχόμενης
εταιρίας
στο
χώρο
των
παντοπωλείων
και
των
μίνι
μάρκετ.
Η
εργασία
αυτή
μελετά
τον
επιχειρηματικό
σχεδιασμό
τόσο
σε
θεωρητικό
πλαίσιο,
όσο
και
σε
πρακτικό.
Στο
πρώτο
κεφάλαιο
καταβάλλεται
μια
προσπάθεια
προσδιορισμού
της
έννοιας
του
επιχειρηματικού
σχεδίου,
πραγματοποιείται
μια
εισαγωγή
στον
τρόπο
σύνταξής
του
και
εξηγείται
γιατί
ένα
ολοκληρωμένο
και
αναλυτικό
επιχειρηματικό
σχέδιο
είναι
απαραίτητο
για
να
θέσει
τις
βάσεις,
στις
οποίες
θα
εδραιωθεί
η
επιτυχία
της
επιχείρησης.
Στο
δεύτερο
κεφάλαιο
επιχειρείται
η
εφαρμογή
των
αρχών
εκπόνησης
ενός
επιχειρηματικού
σχεδίου
και
διεκπεραιώνεται
μια
μελέτη
περίπτωσης
ενός
παντοπωλείου.
Mε
βάση
τα
παραπάνω
επιδιώκεται
ο
αναγνώστης
να
είναι
σε
θέση
να
κατανοήσει
την
ιδέα,
την
αποστολή,
το
όραμα
και
τους
στόχους
της
επιχείρησης,
καθώς
και
τις
μεθόδους
που
χρησιμοποιεί
για
να
καταστεί
υγιής
και
κερδοφόρα.
Η
επιχείρηση
που
επιλέχθηκε
για
το
παρόν
επιχειρηματικό
σχέδιο
είναι
μια
μικρομεσαία
επιχείρηση
πώλησης
τροφίμων
με
στόχο
την
εφαρμογή
στρατηγικού
σχεδιασμού,
ο
οποίος
θα
διατυπώνει
συγκεκριμένες
κατευθύνσεις,
που
θα
την
οδηγήσουν
στην
επιτυχία
της.
The
purpose
of
this
thesis
is
to
develop
a
comprehensive
business
plan
for
the
creation
of
a
new
entrant
company
in
the
grocery
and
convenience
store
market.
This
paper
studies
the
business
planning
in
both
theoretical
and
practical
context.
In
the
first
chapter
an
attempt
is
made
to
define
the
concept
of
the
business
plan,
carried
out
an
introduction
to
pension
and
explained
why
an
integrated
and
detailed
business
plan
is
essential
to
lay
the
foundations
on
which
the
company's
success
will
be
consolidated.
The
second
chapter
is
the
implementation
of
a
development
the
principles
of
the
business
plan
and
incloudes
a
case
study
of
a
grocery.
Based
on
the
above,
the
intent
is
for
the
reader
to
be
able
to
understand
the
concept,
mission,
vision,
business
objectives
and
the
methods
that
have
been
used
to
became
healthy
and
profitable.
The
company
chosen
for
this
business
plan
is
a
medium-‐sized
food
business
and
the
aim
is
to
implement
strategic
planning, which
will
deliver
specific
directives
that
will
lead
to
success.