Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί επιχειρηματικό σχεδιασμό για την ίδρυση τυροκομικής μεταποιητικής μονάδας, στα πλαίσια της επέκτασης της ήδη υπάρχουσας κτηνοτροφικής επιχείρησης, και πραγματεύεται τις προοπτικές εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων. Παρουσιάζεται ως νέο προϊόν η φέτα παραγόμενη από γάλα προερχόμενο από ζωοτροφές πλήρως απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, και η ανάλυση των δυνατών και αδύναμων σημείων του υπό ίδρυση τυροκομείου καθώς και οι ευκαιρίες και οι απειλές του εγχειρήματος αυτού. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην καθετοποίηση της παραγωγής και στα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει καθώς επίσης παρατίθενται οι προοπτικές εξαγωγών του προϊόντος στη Γερμανία. Στο τελευταίο μέρος και πριν τα συμπεράσματα παρουσιάζονται βασικοί οικονομικοί υπολογισμοί για το κόστος ίδρυσης, τα έξοδα και τα έσοδα της επιχείρησης, καθώς και η κυκλοφοριακή της ρευστότητα.