Συστήματα διαχείρισης ποιότητας στον χώρο της κυτιοποιίας

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Σαμολαδάς, Ιωάννης
dc.contributor.author Πέτρου, Γεώργιος
dc.date.accessioned 2019-07-02T07:58:25Z
dc.date.available 2019-07-02T07:58:25Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/4004
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Η διασφάλιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, των παρεχόμενων υπηρεσιών και των διάφορων διαδικασιών της επεξεργασίας, στις σύγχρονες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δρουν και αναπτύσσονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, όπου επικρατεί ένας αυξημένος ανταγωνισμός, αποτελεί πρωτεύοντα στόχο τόσο ως επιδίωξη για τη βιωσιμότητά τους, όσο και για το διαχωρισμό τους από το συνολικό γίγνεσθαι. Η ποιότητα αποτελεί τον παράγοντα που διαχωρίζει μία επιχείρηση και τη διαφοροποιεί σε εθνικό και διεθνή επίπεδο. Κάθε υγιής επιχείρηση και οργανισμός οφείλει να αναπτύσσει σύγχρονες τάσεις στρατηγικής διαχείρισης για την ποιότητα και να συμμορφώνεται σύμφωνα με τα υπάρχων πρότυπα διασφάλισης και διαχείρισης της ποιότητας. Οι επιχειρήσεις που ενασχολούνται με την κυτιοποία, δηλαδή με την παραγωγή κουτιών στα οποία τοποθετούνται τρόφιμα που καταλήγουν στους καταναλωτές οφείλουν στον ύψιστο βαθμό να ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα ποιότητας, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των τροφίμων και κατά επέκταση η υγιεινή των καταναλωτών, καθώς επηρεάζεται άμεσα από την κατανάλωση των τροφίμων και την καταλληλότητα αυτών. Στην παρούσα εργασία γίνεται μία προσπάθεια αποτύπωσης του κλάδου της κυτιοποιίας και της σχέσης της με τη διαχείριση και τη διασφάλιση της ποιότητας. Για να είναι πιο εύκολη και πιο ουσιαστική η συσχέτιση των δύο εννοιών χρησιμοποιήθηκε ως μελέτη περίπτωσης η κυτιοποία της Nova Packaging. Αναλυτικότερα, στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο κλάδος της κυτιοποιίας. Γίνεται μία ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη του κλάδου, στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων και τη θέση της κυτιοποιίας στην Ελλάδα του σήμερα. Στο επόμενο κεφάλαιο οροθετείται ή έννοια της ποιότητας, της διασφάλισης της ποιότητας και της διαχείρισης της ποιότητας, ενώ κρίνεται σημαντική η παρουσίαση της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας ως μία εξέλιξη των πρότυπων συστημάτων ποιότητας που επισφραγίζει την παρουσία τους και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της ποιότητας ως κεντρικού στόχου της διοίκησης, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να διοικείται και να λειτουργεί σε κάθε επίπεδο μία επιχείρηση ή ένας οργανισμός. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα συστήματα διαχείρισης και διασφάλισης της ποιότητας. Εν συνεχεία ακολουθεί το τέταρτο κεφάλαιο όπου αναπτύσσεται η κυτιοποιία Nova Packaging, τα συστήματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας που εφαρμόζει και το πως αυτά τα συστήματα επιδρούν τόσο στην εξέλιξη και βιωσιμότητα της εταιρίας, όσο και στην εργασιακή απόδοση. el
dc.format.extent 80 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ::ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ el
dc.subject TEICM::ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ::ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ el
dc.subject.ddc 658.562 el
dc.title Συστήματα διαχείρισης ποιότητας στον χώρο της κυτιοποιίας el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Κυτιοποιία el
dc.subject.keyword Ποιότητα el
dc.subject.keyword Διοίκηση Ολικής Ποιότητας el
dc.subject.keyword Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας el
dc.subject.keyword Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές