Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου στον βιομηχανικό χώρο του οινοποιείου-εμφιαλωτηρίου της εταιρίας Ι. Μπουτάρης & Υιός –Οινοποιητική Α.Ε.

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Πανταζόπουλος, Αθανάσιος
dc.contributor.author Καπετανόπουλος, Διαμαντής
dc.date.accessioned 2017-10-17T15:23:02Z
dc.date.available 2017-10-17T15:23:02Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/3245
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Ο σκοπός της διεξαγωγής της εκτίμησης κινδύνων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να λάβει γνώση την υπάρχουσα κατάσταση και κατά τρόπο αποτελεσματικό τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Η πρόληψη των εργασιακών κινδύνων, η ενημέρωση των εργαζομένων, καθώς και η κατάρτιση τους είναι μερικά από τα μέτρα που προωθούνται μέσω της εκτίμησης. Ο εργοδότης σε κάθε χώρο εργασίας έχει γενικό καθήκον να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων σε κάθε πτυχή της εργασίας. Αυτό εξάλλου αναφέρεται και στις διατάξεις του Π.Δ. 17/1996 άρθρο 8, όπως αυτό συμπληρώνεται και με τις διατάξεις του Π.Δ. 159/1999. Κατά την εκπόνηση της εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου, είναι απαραίτητη, η συλλογή ενός μεγάλου φάσματος πληροφοριών, σχετικών με την παραγωγική διαδικασία, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τους αποθηκευτικούς χώρους, τις κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις της επιχείρησης και γενικότερα κάθε είδους πληροφορία που αφορά ή και διαπραγματεύεται την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας. Επίσης κρίνεται απαραίτητη και η συμμετοχή των εργαζομένων, του τεχνικού ασφαλείας, του ιατρού εργασίας και του εργοδότη /διεύθυνσης, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εις' βάθος και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του μελετητή (από την απλή περιγραφή μιας παραγωγικής διαδικασίας έως τον προσδιορισμό βεβαρημένων σε χημικούς παράγοντες χώρων). el
dc.format.extent 111 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ el
dc.subject TEICM::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ::ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ el
dc.subject.ddc 363.11 el
dc.title Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου στον βιομηχανικό χώρο του οινοποιείου-εμφιαλωτηρίου της εταιρίας Ι. Μπουτάρης & Υιός –Οινοποιητική Α.Ε. el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου el
dc.subject.keyword Οινοποιεία el
dc.subject.keyword Εργασιακοί κίνδυνοι el
dc.subject.keyword Υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές