Διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης μιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας περισσευούμενου φαγητού: μελέτη περίπτωσης σε εστιατόρια και μονάδες μαζικής εστίασης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τριανταφύλλου, Δημήτριος
dc.contributor.author Τουλγερίδου, Θεοδούλα
dc.date.accessioned 2017-08-30T07:45:50Z
dc.date.available 2017-08-30T07:45:50Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/3188
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Η παρούσα εργασία αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα περισσευούμενου φαγητού, δηλαδή του φαγητού που περισσεύει από τα εστιατόρια και τις μονάδες μαζικής εστίασης. Στη βιβλιογραφική επισκόπηση περιγράφεται η αλυσίδα εφοδιασμού, τα πεδία εφαρμογής και το αντικείμενο των logistics ενώ περιγράφονται και οι ανθρωπιστικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Ακόμη παρουσιάζεται το θέμα του περισσευούμενου φαγητού αλλά και οι λόγοι σπατάλης φαγητού στα νοικοκυριά και τον τομέα εστίασης. Η υλοποίηση της έρευνας για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης μιας εφοδιαστικής αλυσίδας περισσευούμενου φαγητού έγινε με ερωτηματολόγια που απευθύνθηκαν σε 32 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι συμμετέχουσες στην έρευνα επιχειρήσεις έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, διαθέτουν περισσευούμενο φαγητό, έχουν τη διάθεση να το διαθέσουν και να συμμετάσχουν στην οργάνωση μιας εφοδιαστικής αλυσίδας σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς. el
dc.description.abstract This paper deals with the leftover food supply chain. Initially, the literature review is an introduction to supply chain and logistics, describing the supply chain, fields and the field of logistics application. Then referring to the humanitarian supply chains. Here, preceded the capture key definitions, describes the importance of humanitarian supply chains in modern supply chains and the main differences between commercial supply chains and humanitarian supply chains. Still, are the main challenges to the humanitarian supply chains and how to measure performance in humanitarian supply chains. Then we have a reference to the leftover food. Specifically mentioned food waste takes place in Greece, but also waste food purposes in households and the catering sector. The implementation of the survey to investigate the possibility of developing a logistics what remains food chain was by questionnaires sent to 32 companies active in catering in Thessaloniki. From the survey results show that participating in research companies have developed a sense of humanitarian assistance and contribute positively to the humanitarian supply chain in partnership with other social actors.This paper deals with the leftover food supply chain. Initially, the literature review is an introduction to supply chain and logistics, describing the supply chain, fields and the field of logistics application. Then referring to the humanitarian supply chains. Here, preceded the capture key definitions, describes the importance of humanitarian supply chains in modern supply chains and the main differences between commercial supply chains and humanitarian supply chains. Still, are the main challenges to the humanitarian supply chains and how to measure performance in humanitarian supply chains. Then we have a reference to the leftover food. Specifically mentioned food waste takes place in Greece, but also waste food purposes in households and the catering sector. The implementation of the survey to investigate the possibility of developing a logistics what remains food chain was by questionnaires sent to 32 companies active in catering in Thessaloniki. From the survey results show that participating in research companies have developed a sense of humanitarian assistance and contribute positively to the humanitarian supply chain in partnership with other social actors. en
dc.format.extent 98 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ el
dc.subject ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ el
dc.subject.ddc 658.5 el
dc.title Διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης μιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας περισσευούμενου φαγητού: μελέτη περίπτωσης σε εστιατόρια και μονάδες μαζικής εστίασης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Ανθρωπιστικά Logistics el
dc.subject.keyword Ανθρωπιστική Βοήθεια el
dc.subject.keyword Επιστρεφόμενο φαγητό el
dc.subject.keyword Εφοδιαστική Αλυσίδα Περισσευούμενων Τροφίμων el
dc.subject.keyword Περισσευούμενο φαγητό el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές