Εφαρμογή συστήματος HACCP σε βιομηχανικό σφαγείο

Απόθεσις

 

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Γιοβάνης, Νικόλαος
dc.contributor.author Χατζή, Μαρία
dc.date.accessioned 2016-10-10T14:07:21Z
dc.date.available 2016-10-10T14:07:21Z
dc.date.issued 2016-06
dc.identifier.uri http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/2660
dc.description Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο el
dc.description.abstract Το Haccp είναι ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα, που έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων, ειδικότερα του τελικού προϊόντος. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προλαμβάνει την εμφάνιση προβλημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας παραγωγής και να διασφαλίζει ότι οι έλεγχοι εφαρμόζονται έτσι, ώστε να αποφευχθούν οι πιθανοί κίνδυνοι. Στόχος είναι η μείωση, ακόμη και η εξαφάνιση, όλων των δυνητικών κινδύνων που απειλούν το κρέας μέσα σε ένα βιομηχανικό σφαγείο και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία. Σκοπός είναι να εντοπισθούν οι κίνδυνοι που απειλούν το κρέας σε ένα βιομηχανικό σφαγείο, να αναλυθεί το μέγεθος και η σοβαρότητά τους, καθώς και η πιθανότητα εμφάνισής τους. Ο έλεγχος των κινδύνων αυτών θα βασιστεί στον προσδιορισμό των κρίσιμων σημείων και στις προληπτικές ενέργειες που θα κάνουμε για να εξαλείψουμε τους κινδύνους στα κρίσιμα σημεία εμφάνισής τους. Το αποτέλεσμα της εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου haccp για ένα βιομηχανικό σφαγείο, ο εντοπισμός των δυσκολιών στην εφαρμογή του και η εξαγωγή συμπερασμάτων για τη θετική επίπτωση της εφαρμογής του στην υγιεινή και την ασφάλεια του κρέατος που παράγει το σφαγείο. Εν κατακλείδι, μέσα από αυτή την εργασία αποδεικνύεται η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος, όχι μόνο σε μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων, αλλά και σε πρωτογενείς, όπως είναι τα βιομηχανικά σφαγεία. Κάθε σφαγείο μπορεί να έχει το δικό του σχέδιο haccp ανάλογα με τις δικές του δυνατότητες και ανάγκες. el
dc.format.extent 95 el
dc.language.iso el el
dc.publisher Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας el
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subject ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) el
dc.subject ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -- ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ el
dc.subject ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -- ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ el
dc.subject ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ el
dc.subject.ddc 664.07 el
dc.title Εφαρμογή συστήματος HACCP σε βιομηχανικό σφαγείο el
dc.type Πτυχιακή εργασία
dc.contributor.department Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων el
dc.heal.publisherID teiser
dc.subject.keyword Σύστημα HACCP el
dc.subject.keyword Διασφάλιση υγιεινής τροφίμων el
dc.subject.keyword Διοίκηση ολικής ποιότητας el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές