dc.contributor.advisor |
Βουλγαράκης, Νικόλαος |
|
dc.contributor.author |
Χατζημπάρμπας, Γεώργιος |
|
dc.date.accessioned |
2015-09-24T12:28:41Z |
|
dc.date.available |
2015-09-24T12:28:41Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.uri |
http://apothesis.teicm.gr/xmlui/handle/123456789/1921 |
|
dc.description |
Το πλήρες κείμενο της εργασίας ΔΕΝ είναι διαθέσιμο |
el |
dc.description.abstract |
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκαν οι δυνατότητες των πολύ μικρών αγρο-μεταποιητικών μονάδων στην εφοδιαστική του κρασιού. Ειδικότερα επιχειρήθηκε η αξιολόγηση των δυνατοτήτων που έχουν οι πολύ μικρές αυτές επιχειρήσεις ώστε να παίξουν ένα ενεργό ρόλο στην πολύ ανταγωνιστική αγορά του κρασιού καλύπτοντας μέρος των τοπικών κυρίως αναγκών. Κύριος σκοπός της εργασίας υπήρξε η ανάδειξη αυτών των δυνατοτήτων αλλά και των αδυναμιών των μικρών αγρο-μεταποιητικών μονάδων κρασιού. Ειδικότερα στα πλαίσια της πτυχιακής, προβήκαμε στην συλλογή κατάλληλου για τις ανάγκες της εργασίας ερευνητικού υλικού, ώστε να προσδιοριστεί τόσο η παρούσα κατάσταση στον κλάδου του κρασιού, όσο και το πλαίσιο της εφοδιαστικής του κλάδου. Για την υλοποίηση της εργασίας, χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εργαλεία συγκέντρωσης δεδομένων, όπως άρθρα από περιοδικά, βιβλία σχετικά με το κρασί, αναζήτηση στο διαδίκτυο και συνεντεύξεις από τυχαίο δείγμα. Παράλληλα, στα πλαίσια της πτυχιακής παρουσιάζεται η εφοδιαστική αλυσίδα του κρασιού. Τα συμπεράσματα σε σχέση με το σκοπό της εργασίας είναι, ότι οι μικρές αγρο-μεταποιητικές μονάδες που θα επιδείξουν συνέπεια, θα βελτιώσουν την τεχνογνωσία και τεχνολογία τους και θα αφουγκρασθούν τις ανάγκες της αγοράς, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τοπική αγορά κρασιού και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προσθέτοντας αξία στην πρωτογενή παραγωγή τους. Η συνεισφορά σε πρακτικό επίπεδο αυτής της εργασίας είναι, ότι βοηθά τους μικρού μεγέθους οινοπαραγωγούς στην διαμόρφωση ενός πλαισίου, μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν για να κατακτήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην τοπική τους αγορά. Για το λόγο, ότι υπάρχουν μικρές τέτοιες επιχειρήσεις στην περιοχή που διεξήχθη η έρευνα, προτείνεται σε μεταγενέστερο χρόνο η μελέτη μιας απ’ αυτές. |
el |
dc.format.extent |
106 |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.publisher |
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας |
el |
dc.rights |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές |
|
dc.rights.uri |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el |
|
dc.subject |
TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ |
el |
dc.subject |
TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΙΚΩΝ |
el |
dc.subject |
TEICM::ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ::ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ |
el |
dc.subject.ddc |
658.5 |
el |
dc.title |
Οι δυνατότητες των πολύ μικρών αγρομεταποιητικών επιχειρήσεων στην εφοδιαστική του κρασιού |
el |
dc.type |
Πτυχιακή εργασία |
|
dc.contributor.department |
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού |
el |
dc.heal.publisherID |
teiser |
|
dc.subject.keyword |
Εφοδιαστική αλυσίδα |
el |
dc.subject.keyword |
Κρασί |
el |
dc.subject.keyword |
Αγρομεταποιητικές μονάδες |
el |